ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ

Ένα συγκλονιστικό κείμενο που είχα διαβάσει πριν χρόνια και μου έκανε τεράστια εντύπωση…Το βρήκα και σας το παραθέτω…

Όπως θα ξέρεις πλησιάζουμε ξανά στην ημερομηνία των γενεθλίων μου. Κάθε χρόνο γίνεται γιορτή προς τιμή μου έτσι και φέτος. Αυτές τις μέρες ο κόσμος κάνει πολλά ψώνια γίνονται διαφημίσεις, ράδιο, τηλεόραση κ πάντα κανείς δε μιλά για κάτι άλλο εκτός από το τι λείπει μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα.
Είναι χαρά μου να ξέρω ότι, τουλάχιστον μια μέρα το χρόνο κάποιοι με σκέφτονται. Όπως θα γνωρίζεις, πριν πολλά χρόνια ξεκίνησαν να γιορτάζονται τα γενέθλια μου. Στην αρχή, φαινόντουσαν να καταλαβαίνουν κ μ’ ευχαριστούσαν κιόλας γι αυτό που έκανα για εκείνους.
Όμως σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι γιορτάζουν. Οι άνθρωποι συναντιόνται περνούν καλά όμως κανείς δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται..
Θυμάμαι πέρυσι την ημέρα των γενεθλίων μου που έγινε μια μεγάλη γιορτή προς τιμή μου. Στο τραπέζι υπήρχαν τα πάντα, όλα ήταν διακοσμημένα, όμορφα και υπήρχαν παντού πολλά δώρα,

αλλά…ξέρεις τι???
Ούτε που με κάλεσαν ενώ ήμουν ο επίτιμος καλεσμένος, κανείς δεν θυμήθηκε να με καλέσει κι η γιορτή γινόταν για μένα. Όταν έφτασε η μεγάλη μέρα, με άφησαν απέξω, μου έκλεισαν την πόρτα, εγώ ήθελα να βρεθώ μαζί τους στο τραπέζι. Δεν εξεπλάγην γιατί τα τελευταία χρόνια όλοι μου κλείνουν την πόρτα.
Χωρίς θόρυβο μπήκα κ στάθηκα σε μια γωνίτσα. Διασκέδαζαν όλοι, κάποιοι γελούσαν, πέρναγαν καλά μέχρι που έφτασε ένας γέρος, ντυμένος στα κόκκινα με άσπρα γένια, όλοι έτρεξαν κατά πάνω του φωνάζοντας Άγιε Βασίλη Άγιε Βασίλη, λες κι η γιορτή ήταν γι αυτόν.
Ήρθαν τα μεσάνυχτα όλοι άρχισαν να αγκαλιάζονται, άπλωσα κι εγώ τα χέρια μου ελπίζοντας πως κάποιος θα μ’ αγκαλιάσει και ξέρεις???
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ Μ’ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ.
Πως θα αισθανόσουν αν τη μέρα των γενεθλίων σου αντάλλασσαν δώρα όλοι μεταξύ τους κι εσένα δεν σου δώριζαν τίποτε???

Τότε κατάλαβα πως εγώ περίσσευα σ’ εκείνη τη γιορτή, βγήκα χωρίς θόρυβο έκλεισα τη πόρτα κι αποσύρθηκα.
Κάθε χρόνος που περνά είναι χειρότερα.
Ο κόσμος θυμάται μόνο το δείπνο. τα δώρα κ τις γιορτές. Κανείς δεν θυμάται εμένα.
Θα ήθελα αυτά τα Χριστούγεννα να μου επιτρέψεις να έρθω στη ζωή σου ν’ αναγνωρίσεις ότι πριν από 2021 χρόνια ήρθα σ’ αυτό το κόσμο για να δώσω τη ζωή μου για σένα στο σταυρό και να σε σώσω. Το μόνο που θέλω σήμερα είναι να το πιστέψεις με όλη σου την καρδιά.
Θα σου πω κάτι: σκέφτηκα, μιας και πολλοί δεν με προσκαλούν στη γιορτή που κάνουν, θα κάνω τη δική μου γιορτή και θα είναι σπουδαία, όπως κανένας δεν την έχει φανταστεί, μια γιορτή πολύ μεγάλη. Ακόμη κάνω τις τελευταίες προετοιμασίες, στέλνω πολλές προσκλήσεις και σήμερα υπάρχει μία ειδικά για εσένα.
Θέλω μόνο να μου πεις αν θέλεις να βοηθήσεις, θα σου κρατήσω μια θέση και θα γράψω το όνομά σου, στη μεγάλη λίστα μου με τους καλεσμένους με κράτηση και… Θα πρέπει να μείνουν απ’ έξω εκείνοι που δεν θα απαντήσουν στην πρόσκλησή μου… Ετοιμάσου γιατί όταν όλα θα είναι έτοιμα, μια μέρα που δεν θα το περιμένει κανείς, θα κάνω μια μεγάλη γιορτή…
ΧΡΙΣΤΕ,
Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ !!!

www.tokatafigiomou.com