ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ:ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ 91 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Ζαχαρίας και η Σάμα δεν είναι σαν τα περισσότερα ζευγάρια. Παραμένουν παντρεμένοι 91 χρόνια τώρα και όπως λένε και οι δυο με μια φωνή μόνο ο θάνατος πλέον μπορεί να τους χωρίσει.
Η ιστορία τους ξεκινάει στια αρχές του περασμένου αιώνα, όταν ο Ζαχαρίας ήταν 12 και η Σάμα 10 ετών. Τότε ήταν που παντρεύτηκαν αφού ήταν και οι δυο ορφανοί και εκείνη την εποχή ο γάμος σε μικρή ηλικία ανάμεσα σε ορφανά παιδιά ήταν κάτι που συνηθιζόταν στην Εβραϊκή κοινότητα στην οποία ήταν και οι δυο μέλη.
«Είναι η πρώτη και η μοναδική γυναίκα της ζωής μου» λέει ο Ζαχαρίας με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο BBC για τη Σάμα. Και συνεχίζει: «Οι γυναίκες έρχονταν επάνω μου σαν ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά εγώ δεν ήθελα καμία άλλη. Είχα μάτια μόνο για τη Σάμα μου» συνεχίζει.
Η Σάμα παίρνει τη σκυτάλη και μιλάει για τα δύσκολα παιδικά τους χρόνια. Τότε που έμειναν και οι δυο ορφανοί και παντρεύτηκαν παιδιά ακόμη. «Δεν υπάρχουν χειρότερα βάσανα από αυτά που ζήσαμε οι δυο μας» λέει.
Η ιστορία τους τα έχει όλα. Έρωτα, πάθος, κλάμα, χαρές και περιπέτεια. Το 1948 δραπέτευσαν από την Υεμένη όπου έμεναν και εγκαταστάθηκαν στο νεοσύστατο τότε, κράτος του Ισραήλ. «Ο Θεός μου έστειλε τη Σάμα» λέει ο Ζαχαρίας και συνεχίζει: «Ήμουν τυχερός που με διάλεξε. Στάθηκε στο πλάι μου στα δύσκολα. Καυγαδίζουμε σπάνια και απολαμβάνουμε τον χρόνο που περνάμε μαζί».
Ο Ζαχαρίας και η Σάμα έχουν αποκτήσει 11 παιδιά και 64 εγγόνια και δισέγγονα.

Please follow and like us:
www.tokatafigiomou.com