ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ:ΤΑ 7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Οι θεραπευτικοί άνθρωποι είναι χαρούμενοι και αποτελούν έμπνευση. Σας “μολύνουν” με θετικότητα και το να βρίσκεστε γύρω τους πάντα σας κάνει να αισθάνεστε ωραία.
Μπορούμε να εξηγήσουμε αυτό το γεγονός με αυτούς που λέγονται «νευρώνες- καθρέφτες» τους οποίους χρησιμοποιούμε για την ενσυναίσθηση. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν είναι ότι μιμούνται τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω σας.
Όταν πρόκειται για την διάθεση σας, που συμβάλλει στην υγεία σας, τα συναισθήματα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας. Οι άνθρωποι με τους οποίους αλληλεπιδράτε είναι επίσης σημαντικοί, επειδή χωρίς να το συνειδητοποιείτε, παίρνετε ενέργεια από αυτούς που βρίσκονται γύρω σας.
Οι θεραπευτικοί άνθρωποι συμβαδίζουν τέλεια με αυτή την ιδέα. Είναι το είδος ανθρώπων που δίνουν θετική ενέργεια και σας βοηθούν να περάσετε την περιπέτεια της ζωής. Οπότε τώρα πρέπει να αναρωτηθείτε: ποιες πράξεις, γεγονότα και ποιοι άνθρωποι σας δίνουν θετική ενέργεια;
1)Ακούν και δεν κρίνουν. Ποτέ δεν προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν και βλέπουν τους ανθρώπους όπως είναι χωρίς να θέλουν να τους αλλάξουν. Οι θεραπευτικοί άνθρωποι επίσης σέβονται την ιστορία σας.
2)Είναι σταθεροί σε αυτά που κάνουν, σκέφτονται, νιώθουν και λένε. Είναι αφοσιωμένοι άνθρωποι που ενεργούν με ακεραιότητα.
3)Θέλουν να σας γνωρίσουν, αλλά όχι με ενοχλητικό τρόπο. Θα σεβαστούν τον χώρο και τον χρόνο σας, επειδή είναι προσεκτικοί.
4)Είναι πάντα επιμελείς και φιλικοί.
5)Είναι θετικοί άνθρωποι. Οι θεραπευτικοί άνθρωποι κοιτούν την ζωή με μια προοπτική καλοσύνης. Το να βρίσκεστε γύρω τους είναι δώρο.
6)Δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τις δύσκολες στιγμές από το να έρθουν στην ζωή σας, αλλά αν έχετε ένα υγιές περιβάλλον, θα είστε σε ένα καλύτερο μέρος για να τις αντιμετωπίσετε.
7)Σας “μολύνουν” με υγιή συναισθήματα. Το αποτέλεσμα της συναισθηματικής μετάδοσης είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον απαισιόδοξο κάθε μέρα, ίσως αρχίσετε να βρίσκετε πως γίνεστε αρνητικοί. Από την άλλη, όταν είστε γύρω από θετικούς ανθρώπους, θα είστε πιο χαρούμενοι και υγιέστεροι χάρη στους νευρώνες καθρέφτες που αναφέραμε.
«Πόσο μακριά ρίχνει αυτό το μικρό κερί τις ακτίνες του! Έτσι λάμπει μια καλή πράξη σε έναν κουρασμένο κόσμο». –Γουίλλιαμ Σαίξπηρ”(Αυτό δε το πολυκατάλαβα αλλά δε πειράζει…)

www.tokatafigiomou.com