ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ:”Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ”

Ξέρω ότι δεν είναι καλό η εκδίκηση,αλλά σε μια άσχημη πράξη που κάποιος έκανε σε αγαπημένο μας πρόσωπο,θολώνεις…
Γενικά δεν είναι αυτό το mood του sait μου αλλά στη αδικία πολλές φορές μόνο με αυτό χρειάζεται…Εκδίκηση…Τι θα καθόμαστε να μας εκμεταλευονται χωρίς να μιλάμε…Τη τιμωρία τη λένε και κάρμα…Πιστεύω σε αυτό…Και έρχεται με οποιοδήποτε τρόπο…

Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1978.
Μέσα σε ένα μικρό σπιτάκι, γεννιέται το πέμπτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας η Ελιζα. Η μητέρα της δεν άντεξε και πέθανε στην γέννα.
Ο πατέρας της Λούκας, έμεινε μόνος του με 5 παιδιά να προσπαθεί να συνδιασει οικογένεια και δουλειά..Λίγο η μοναξιά, λίγο η κουραση, ο Λουκάς ξανά παντρεύτηκε την Ζοε.Μαζί απέκτησαν αλλά 2 παιδιά..Μέσα σε αυτό το μικρό σπιτάκι με τις δύο κρεβαροκαμαρες, το ένα μπάνιο και την μια κουζινα βρέθηκαν να μενούν δυο ενήλικες και 7 παιδιά. Συνολικά εννέα άτομα.Ένα ένα, τα αδέρφια της Ελιζας οταν έφταναν σε ηλικία γάμου έφευγαν από το μικρό σπιτάκι τους για να γλυτώσουν, αλλά τελικά κατέληγαν σε ακόμα ποιο μικρό με πολλά παιδιά.
Η Ελιζα δεν είχε αυτές τις βλέψεις για τον εαυτό της. Κάθε άλλο.Ήθελε να μένει σε μεγάλο σπίτι με υπηρέτες και να είναι πλούσια. Να έχει πολλά λεφτά, αυτοκίνητα, ρούχα, παπούτσια.Ήθελε τόσο πολύ να κάνει μπάνιο μόνη της με ζεστό νερό. Να μυρίζει, τα καλύτερα αρώματα και σαπούνια της εποχής..Αυτά σκεφτόταν όταν έπλενε τα πιάτα με το παγωμένο νερό. Είχε βυθιστεί βαθιά στις σκέψεις της όταν ήρθε ο πατέρας της,που δεν τον άκουσε καθόλου.Ξαφνιάστηκε όταν τον είδε και έβγαλε μια κραυγή τρόμου.
Ο Λουκας άρχισε να γελάει και η Ελιζα θύμωσε μαζί του κάνοντας του μια γκριμάτσα που έκανε τον Λούκας να γελάσει ακόμα ποιο πολύ.
Την λάτρευε την Ελιζα. Όλα τα παιδιά του τα αγαπούσε. Αλλά την Ελιζα την λατρευε. Του θύμιζε τόσο πολύ Ρίτα. Πόσο ίδιες και διαφορετικές ήταν σύγχρονος..
Ο Λουκας είχε νέα να της πει είχε έρθει γαμπρός να την ζητήσει…Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορα, αλλά η Ελιζα δεν ήθελε κανέναν.Αυτή την φορά είχε έρθει ο Έρικ. Ο Έρικ ήταν ο χασάπης της γειτονιάς. Ήταν ένας 35 αρης, μέτριου αναστηματος με ένα παχουλο μουστάκι στο πρόσωπο. Κάθε φορά που έκοβε κρέατα, το πρόσωπο του ίδρωνε και έπεφταν χοντρές σταγόνες από το μουστάκι του στο κάθε κομμάτι κρέας που έκοβε.Βέβαια ήταν πλούσιος. Είχε 2 καμαρες στο σπίτι του και το μπάνιο είχε ζεστό νερό. Είχε και δικό του κρεοπωλείο..Οπότε η Ελιζα είπε το ναι..
Ο γάμος έγινε με συνοπτικές διαδικασίες για να μην αλλάξει γνώμη ξαφνικά.. Βέβαια έκαναν ένα τεραστιο γλέντι για το γάμο τους. Ήταν όλοι εκεί..Υπήρχε άφθονο κρέας, και πολύ ποτό.. Η Ελιζα καμαρώνε δίπλα στον άντρα της πλέον…Δεν καμαρώνε για αυτόν, αλλά για τα πλούτη του..
Η πρώτη νύχτα του γάμου ήρθε. Η Ελιζα ήταν αμαθη.Ο Έρικ όμως πόσος νοιαστικε.Απλά τις έβγαλε τα ρούχα γρήγορα την έβαλε στο κρεβάτι έπεσε από πάνω της και άρχισε να αγκομαχαει. Τότε άρχισε να ιδρώνει, όπως όταν κόβει τα κρέατα.Η Ελιζα άρχισε να κλαιει και να νιώθει σαν κομμάτι κρέας. Ο Έρικ ούτε κατάλαβε τπτ. Μόλις τελείωσε γύρισε πλευρό και άρχισε να ροχαλίζει.Η Ελιζα έφυγε γρήγορα και πήγε στο μπάνιο. Όπου για πρώτη φορά πλυθικε με ζεστό νερό.Αυτό ήταν.Είχε πλέον ζεστό νερό, αλλά όχι μόνο.Είχε λεφτά ο Έρικ. Ότι ήθελε πήγαινε και ψώνιζε. Είχε μια τεράστια ντουλάπα στην καμαρη της που την είχε γεμίσει μερούχα. Φουστάνια από μεταξι, γούνες, γαλλικά ακριβά αρώματα.Άσε τα παπούτσια.Πολλά παπούτσια και σε διάφορα χρώματα..Όποτε δεν την ένοιαζε που δεν καταλάβαινε κάτι στο κρεβάτι..Δεν την ενοχλούσε που το κορμί της δεν είχε ριγισει από πάθος.
Ο γάμος κράτησε σχεδόν 1 χρόνο.
Ένα πρωί ο Έρικ όπως πήγαινε στο χασάπικο, έπεσε στον δρόμο και δεν κάνα σηκώθηκε.
Καρδιά είπαν όλοι.Όλοι γνώριζαν πόσο παχουλος είχε γίνει.. Είχε και πρόβλημα υγείας.
Οπότε εμεινε η Ελιζα χήρα στα 20 της.Αλλά πλούσια χήρα. Με μαγαζί και σπίτι δικό της..Μέσα σε 3 χρόνια η Ελιζα ήταν μεγάλη και τρανή, αλλά και περιζητη νύφη.Όλοι την ήθελαν, όχι μόνο για τα πλούτη, αλλά και την ομορφιά της.Η Ελιζα δεν άργησε να παντρευτεί τον 2 της άντρα, ένα 50 αρη,
κτηματομεσιτη.Δεν ήταν πλούσιος, ούτε φτωχός. Αλλά μια περιουσία μικρή την είχε.Είχε δικό του σπίτι και το γραφείο που έκλεινε τις δουλειές του.5 χρόνια κράτησε ο γάμος με τον Ξαβιε.Όχι δεν τον χώρισε. Επαθε αλλεργικό σοκ στην δουλειά και πέθανε.Τον βρήκε η βοηθός του πεθαμένο μόλις γύρισε από το διάλειμμα της.
Για άλλη μια φορά, η Ελιζα βρέθηκε χήρα. Αλλα με γραφείο και σπίτι τώρα δικό της.Στα 25 της πλέον ήταν με 2 σπίτια και 1 μαγαζι και 1 γραφείο
δικά της. Είχε σχεδόν ότι ήθελε στην ζωή της. Πλούτη, ρούχα, ομορφιά, μέχρι και αυτοκίνητο με σοφέρ πήρε.Αλλά δεν είχε ένα παιδί.
Έμεινε μόνη μέχρι τα 30 όπου πλέον αποφάσισε ότι ήθελε να
ξανά φτιάξει την ζωή της.Αυτή την φορά επέλεξε ένα δικηγόρο. 60 ετών και χηρος.Ο Ντολαντ,είχε τον Ζακ. Δεν ήταν δικός του γιος. Απλά τον
μεγάλωσε σαν γιο του.Ήταν 35 ετών και γιατρός στο επάγγελμα.Ο γάμος της Ελιζας και του Ντόναλντ έγινε μέσα σε 3 μηνες.Η Ελιζα ήταν έγκυος και έπρεπε να παντρευτούν πριν φανεί η κοιλιά της.Οι μήνες πέρασαν σχετικά γρήγορα σχεδόν χωρίς καθόλου δυσκολίες.Η Ελιζα γινόταν όλο και ποιο στρογγυλή και όμορφη..Όταν ήρθε ο καιρός να γεννήσει ο Ντόναλντ την πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί δούλευε και ο Ζακ.Ο Ζακ την παρέλαβε και την πήγε στην αίθουσα τοκετού..Όταν έμειναν μόνη ο Ζακ την πήρε αγκαλιά και της έδωσε ενα γλυκό φιλί στο στόμα.
-Είσαι έτοιμη αγάπη μου να φέρεις στον κόσμο το παιδί μας;
Η Ελιζα γέννησε ένα κατά ξανθό κοριτσάκι ίδια ο μπαμπάς της…Όταν ο Ντόναλντ αντίκρισε την κόρη του πετούσε από ευτυχία..Όσο η Ιζαμπελα μεγάλωνε εμοιαζε και ποιο πολύ στον Ζακ.Ο Ντολαντ δεν άργησε να καταλάβει την διαφορά.Αλλά δεν πρόλαβε να πει τπτ πουθενά.Άφησε την τελευταία
του πνοή σε μια αίθουσα δικαστηρίου.Ο Ζακ με την Ελιζα έμειναν χωριά για 2 χρόνια μέχρι που αποφάσισαν να ζήσουν μαζι κανονικά.
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…
Πριν 17 χρόνια περίπου, σε κάτι στενα του Παρισιού δύο μορφές γίνονται μια.Δίνουν κλέφτα φιλιά, στα κρυφά.Οι 2 έφηβοι ήταν ερωτευμένοι.
Αλλά…
Όταν η αδερφή της Ελιζας Μιριαμ ήταν 15 χρόνων, 3 άντρες γύρω στα 20 την βίασαν και την άφησαν να αιμοραγει στην άσφαλτο.
Η Μιριαμ ποτέ δεν συνηρθε. Είναι στο ψυχίατριο χωρίς να μιλάει και να έχει επαφή με το περιβάλλον.Η Ελιζα ήταν η μόνη που γνώριζε ποιοι έκαναν αυτό στην αδερφή της.Παντρεύτηκε τον Έρικ γνωρίζοντας τι είχε κάνει στην αδερφή της.Ο Ζακ έγινε γιατρός για να την βοηθήσει.Ο Έρικ πέθανε από μικρές δόσεις αρσενικού, που του έδινε λίγο λίγο η Ελιζα.Κανένας δεν κατάλαβε κάτι.Ο Ζακ ήταν εκείνος που την βοήθησε στις δόσεις…
Ο Ξαβιε πέθανε από αλλεργικό σοκ όταν του έβαλαν μέσα στο φαγητό του φυστίκια που είχε αλλεργία.Έπρεπε να πεθάνει.. Είχε καταλάβει ότι κάτι παίζει με τον Ζακ.. Όσο για τον Ντολαντ;Του άλλαξαν τα χάπια και μέσα του έβαλαν ποντικόφάρμακο. Κανένας δεν κατάλαβε την διαφορά.
Εξαλου ο Ζακ ήταν γιατρός. Ποιος θα μπορούσε να πει κάτι άλλο;Όταν αυτοί οι 2 παντρεύτηκαν κανένας δεν κατάλαβε κάτι.. Όλοι είπαν ήρθαν κοντά μετα τον θάνατο του Ντόναλντ..
Η Ελιζα μιας και πλέον ήταν πλούσια, πήρε την Μύριαμ σπίτι της να την φροντίζει με την βοήθεια κάποιου ειδικού..Οταν η Μύριαμ πήγε σπίτι της για πρώτη φορά ψυθιρισε στο αυτι της η Ελίζα “είσαι επιτέλους ελεύθερη όλοι είναι πλέον νεκροί..”

www.tokatafigiomou.com