ΑΦΙΕΡΩΜΑ:B.A.C.A…:ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ…

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν γι’ αυτούς ωστόσο είναι μια πραγματικότητα. Η οργάνωση BACA (Bikers Against Child Abuse μτφ: Μηχανόβιοι εναντίον της παιδικής κακοποίησης) αποτελείται από άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο που προστατεύουν και φέρνουν χαρά και ασφάλεια στα παιδιά. Η BACA είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Αμερική, με σκοπό να βοηθήσει και να προστατέψει τα παιδιά που έχουν υποφέρει ή συνεχίζουν να υποφέρουν στα χέρια ανθρώπων που θα έπρεπε να μπορούν να εμπιστεύονται, σπεύδοντας επάνω στη μηχανή τους. Σαν μια ομάδα “ΔΙΑΣ” όπως έχουμε εδώ στην Ελλάδα, αλλά στην υπηρεσία των κακοποιημένων παιδιών…
Μοναδική αποστολή τους είναι να ταξιδεύουν σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στηρίζοντας τα παιδιά. Σήμα τους είναι η φράση “κανένα παιδί δεν αξίζει να ζει με φόβο” και τα παραρτήματα που υπάρχουν σε όλες τις πολιτείες, και βοηθούν όταν υπάρχει πρόβλημα. Η βάση της οργάνωσης βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα, αλλά όπως στην περίπτωση του κοριτσιού ή αγοριού που έπεσε θύμα κακοποίησης από συγγενή, η ομάδα ανέλαβε υποστηρικτικό ρόλο ώστε να μην μπορεί να δεχθεί ξανά κακοποίηση.

Τα μέλη της BACA είναι αφιερωμένα στο να ενδυναμώνουν τα θύματα παιδικής κακοποίησης και τα βοηθάνε να νιώθουν δύναμη και να ζούν μια γεμάτη και παραγωγική ζωή.Πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο,τα συνοδεύουν στο δικαστήριο και στέκονται έξω από τα σπίτια τους όλη τη νύχτα αν αυτό τα κάνει να νιώθουν προστατευμένα και ασφαλή.Τα παιδιά αυτά,γίνονται και αυτά μέλη της οικογένειας της BACA και στηρίζονται στο γεγονός πως ότι και να γίνει,πάντα κάποιος θα βρίσκεται εκεί ένα βήμα πίσω τους να τα προστατέψει και να «παλέψει» αν χρειαστεί, για εκείνα.
Μιλήσαμε με διάφορα μέλη της BACA από όλη τη χώρα για να μας πούν για τη συναρπαστική δουλειά που κάνουν και το κοινωνικό έργο που επιτελούν και έχει ενδιαφέρον να δείς τι μας είπαν!
Πώς συνδέεστε με ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια;
Τα περισσότερα παιδιά κακοποιούνται από τους γονείς τους και επειδή έχουμε επαφή με τους Εισαγγελείς,μας γνωστοποιούν τις υποθέσεις κακοποιημένων παιδιών που φτάνουν στα χέρια τους.Άλλες φορές πηγαίνουμε εμείς στα Αστυνομικά τμήματα και παίρνουμε στοιχεία ενώ σε πολλές περιπτώσεις,μας παίρνουν οι ίδιοι οι συγγενείς ή οι γονείς των παιδιών να μας αναφέρουν κάποιο περιστατικό κακοποίησης.

Πώς γίνεται η πρώτη επαφή με αυτά τα παιδιά;
Καταρχάς, εγώ προσωπικά χαιρετώ το παιδί με ένα ζεστό χαμόγελο κοιτάζοντάς το με κατανόηση (όχι οίκτο). Πάντα φροντίζω να κάθεται σε πιο ψηλό σημείο από εμένα ώστε να είμαι λίγο πιο κάτω από το οπτικό του πεδίο. Του απευθύνομαι με το ψευδώνυμο που έχει επιλέξει να εμφανιστεί και του μιλάω για άλλα θέματα της καθημερινότητας, όπως αν του αρέσει να κάνει ποδήλατο, ποια είναι τα αγαπημένα του παιχνίδια ή ποιο άθλημα του αρέσει. Ανάλογα με την αντίδρασή του, θα του πω μια αστεία ιστορία για μένα, θα του δείξω το σήμα της BACA και θα του πω ότι είμαι κι εγώ πια, κομμάτι της οικογένειάς του.
Γιατί έγινες μέλος στη BACA;
Η παιδική κακοποίηση, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας πλέον στον κόσμο και δυστυχώς υπάρχουν λίγες οργανώσεις που πραγματικά βοηθάνε. Αν το παιδί φοβάται να καταγγείλει αυτόν που το κακοποιεί, τότε το πιο πιθανό είναι ο εφιάλτης του να μην έχει τέλος. Και σε αυτό το σημείο επεμβαίνει η BACA. Δυναμώνουμε τα παιδιά, τα κάνουμε να μην νιώθουν φόβο μέσα στον κόσμο που ζούν και γενικότερα, τους δίνουμε τη ζωή τους πίσω. Προσωπικά μπήκα στη BACA όταν είδα πόσο πολύ επηρεάζει τις ζωές των παιδιών προς το καλύτερο. Όταν είδα τι περνάει ένα παιδί που πρέπει να πάει στο δικαστήριο να καταθέσει εναντίον ακόμη και του ίδιου του γονιού του. Δούλευα σε ένα νοσοκομείο κάποτε και φρόντιζα ένα παιδί που πυροβολήθηκε από τον πατέρα του και που δυστυχώς δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Από τότε ήθελα να κάνω κάτι να σταματήσει αυτό και το να γίνω μέλος στη BACA ήταν η ευκαιρία μου. Επίσης, αυτό που μας διευκολύνει πολύ είναι η μετακίνηση. Με τη μηχανή μπορείς να πας γρήγορα όπου κι αν θέλεις!
Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας μια ιστορία επιτυχίας; Ένα περιστατικό που είχε καλό τέλος εξαιτίας της δικής σας παρέμβασης;
Πάρα πολλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν πρωτοσυναντάμε ένα παιδί, είναι τόσο φοβισμένο που δεν βγαίνει καν από το σπίτι του και είναι εκπληκτικό που αυτό το ίδιο παιδί, ένα μήνα μετά το βλέπεις να καταθέτει άφοβα και δυναμικά, στο δικαστήριο. Υπάρχουν έφηβοι ή ενήλικες που όταν ήταν παιδιά βοηθήθηκαν από την BACA και σήμερα με παίρνουν τηλέφωνο ή έρχονται να με δούν. Δεν θα ξεχάσω όμως το περιστατικό μιας έφηβης κοπέλας που κακοποιούνταν από τον πατριό της και εξαιτίας αυτής της κακοποίησης είχε παρατήσει το βόλεϊ, ένα άθλημα που αγαπούσε πάρα πολύ και ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά. Όταν τη πρωτοσυναντήσαμε ήταν φοβισμένη, δεν μας κοιτούσε στα μάτια, σχεδόν μας γύρισε τη πλάτη. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, δυο μήνες μετά, κατέθετε στο δικαστήριο εναντίον του πατριού της και σήμερα το κορίτσι αυτό είναι αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ στη περιοχή της, κάνοντας το όνειρό της αληθινό. Αυτό είναι για μένα επιτυχία!
Αν μπορούσες να πείς κάτι σε ένα κακοποιημένο παιδί που υποφέρει, τι θα ήταν αυτό;
Ότι μπορεί αυτή τη στιγμή, να του φαίνονται όλα ακατόρθωτα, αλλά μπορεί να το ξεπεράσει, δεν είναι μόνο του. Κι ακόμη κι αν δεν έρθει εκείνο σε εμάς, θα πάμε εμείς σε αυτό, όπου κι αν βρίσκεται!
Αλλά για να μάθουμε περισσότερα για αυτη την μοναδική οργάνωση και μέσω παραδείγματος ενος παιδιού…
Ένα από τα εγκλήματα που απασχολεί περισσότερο την κοινωνία είναι εκείνο της κακοποίησης –των πιο σημαντικών ανθρώπων- των παιδιών. Η παιδική κακοποίηση είναι η πιο ειδεχθής και απαράδεκτη πράξη• γι αυτό και όσον αφορά την αντιμετώπισή της, έχει την δύναμη και ενώνει εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους μεταξύ τους.
Εδώ λοιπόν, είναι που κάνει την εμφάνισή του ένας ασυνήθιστος αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικός από τους συνηθισμένους τρόπος στήριξης.

Η Baca.
Οι Baca, ένας διεθνής οργανισμός στο εξωτερικό που αποτελείται από… μηχανόβιους οι οποίοι παρέχουν τις «υπηρεσίες» τους ενάντια στην παιδική κακοποίηση.
Ο οργανισμός ενώνει ξανά μοτοσικλετιστές που επιθυμούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης με μια διαφορετική προσέγγιση. Πως το κάνουν αυτό; H ιστορία της Rhythm θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα.
H Rhythm, ένα παιδί που ήταν πρώην μέλος των Baca, ευγνωμονεί τους μοτοσικλετιστές του οργανισμού που την βοήθησαν να ξεπεράσει την κακοποίηση που δέχτηκε ως παιδί. Πριν ο τρόμος κάνει την εμφάνισή του στην ζωή της, το κορίτσι ζούσε μια χαρούμενη και φυσιολογική παιδική ζωή.
«Η Rhythm ήταν πολύ ξέγνοιαστη, ήταν αξιαγάπητη και διασκεδαστική» ανέφερε η μητέρα της.
Η μαμά του κοριτσιού, ήταν και η πρώτη που έμαθε την δυσάρεστη ιστορία που βίωσε το παιδί της. «Ήρθε μέσα και μου είπε: ‘Δέχομαι κακοποίηση και θέλω να ξέρεις πως δεν θέλω να συμβαίνει άλλο. Θέλω να σταματήσει’, ανέφερε.
Ωστόσο ενώ η μητέρα της Rhythm, την πίστεψε αμέσως, δεν συνέβη το ίδιο και με τους υπόλοιπους στην οικογένειά της. «Τα άλλα μέλη της οικογένειας δεν πίστευαν πως η ιστορία μου ήταν αληθινή. Θεωρούσαν πως πολλά από εκείνα που τους εξιστόρησα ήταν αποκύημα της φαντασίας μου», τόνισε η Rhythm.
Aξίζει εδώ να αναφερθεί πως το να είσαι παιδί και να βρίσκεις την δύναμη να ανακοινώσεις την κακοποίηση που βιώνεις είναι ήδη ένα πελώριο και ιδιαίτερα δύσκολο βήμα. Η στάση που κράτησε η υπόλοιπη οικογένεια της Rhythm δείχνει πόσο εύκολο είναι να υποβιβαστεί και να υποτιμηθεί μια τόσο άσχημη εμπειρία που βιώνει ένα παιδί. Ακόμα και το γεγονός πως η μαμά της ήταν στο πλευρό της, αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να ηρεμήσει ψυχικά.
«Έβλεπα συνέχεια εφιάλτες και με παρακολουθούσαν δύο ή τρεις σύμβουλοι. Ένας εξ’ αυτών με παρέπεμψε στους Baka.» είπε η Rhythm.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημιουργήθηκε από τον John Paul Lily, ή αλλιώς ο «Αρχηγός» των Baca,πριν από περίπου 20 χρόνια. Ο Lily, βλέποντας τον τρομερό αριθμό παιδιών που δέχονταν κακοποίηση και υπέφεραν από αυτήν, σκέφτηκε πως για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό,το πρώτο αλλά και το πιο σημαντικό βήμα που έπρεπε να γίνει, θα ήταν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να αισθανθούν ασφαλή και γεμάτα αυτοπεποίθηση ξανά.
Έτσι λοιπόν, ο «Αρχηγός» μάζεψε μια ομάδα φίλων του –οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένα γκρουπ μεγαλόσωμων μηχανόβιων- με σκοπό να σταθούν δίπλα στα παιδιά και να σφραγίσουν ένα «απαράβατο συμβόλαιο» μαζί τους.
Κάθε μηχανόβιος που θέλει να ενταχθεί στους Baca,πρέπει πρώτα από όλα να περάσει μια διεξοδική διαδικασία εξέτασης,η οποία κρατάει περίπου έναν χρόνο.Αφού περάσει με επιτυχία την εξέταση, κάθε μέλος, δεσμεύεται για την πλήρη αφοσίωσή του στην προστασία του παιδιού, όλη μέρα και κάθε μέρα.
Η φύλαξη των παιδιών, έχει τρία επίπεδα.
Επίπεδο 1: Τα παιδιά γνωρίζονται με τους φύλακές τους.
Πολύ σημαντικό βήμα, είναι η γνωριμία των παιδιών με τον ή τους φύλακές τους. Όταν λοιπόν συναντηθούν, τα παιδιά γίνονται αμέσως μέλη της ομάδας νιώθοντας έτσι ασφαλή και άνετα.
«Αναμένοντας να έρθει η μέρα που θα έμπαινα στην ομάδα, δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη για το τι να περιμένω ακριβώς. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ξυπνώντας το πρωί, θα έβρισκα πολλούς μηχανόβιους έξω από το σπίτι μου» είπε η Rhythm.
Σε αυτό το στάδιο, της γνωριμίας δηλαδή, το παιδί παραλαμβάνει το δικό του «μπουφάν μηχανής», ένα αυτοκόλλητο Baca και τα τηλέφωνα από τους καινούργιους του φίλους στα οποία θα μπορεί να τους καλεί εφτά μέρες την εβδομάδα και εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Επίσης, τα παιδιά βγάζουν φωτογραφίες με τους μοτοσικλετιστές, τις οποίες κρατούν σαν μια μικρή υπενθύμιση, πως έχουν μια ομάδα φίλων που φυλάνε τα νότα τους.
Το πρώτο βήμα είναι πιθανόν και το πιο εμψυχωτικό βήμα από όλα όσα κάνουμε διότι βλέπουμε τεράστιες αλλαγές σε αυτά τα παιδιά. Μετά από 40 με 45 λεπτά, τα παιδιά ξεπερνούν τους φόβους τους και ξεκινούν ήδη να αλληλεπιδρούν με τα μέλη της ομάδας. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, πηγαίνουν και σύντομες βόλτες με την μηχανή στην γειτονιά.
Επίπεδο 2: Η αφύπνιση
Σε αυτή τα φάση της επιχείρησης, οι μοτοσικλετιστές, πραγματοποιούν μερικές «βόλτες αφύπνισης» στην γειτονιά του παιδιού ώστε να προϊδεάσουν τους γείτονες για την παρουσία κακοποιών στην περιοχή. Ενώ μπορούν μάλιστα να καλέσουν και τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποια ύποπτη δραστηριότητα.
Επίπεδο 3: Το δικαστήριο
Ένα μεγάλο βήμα που απαιτείται να γίνει ώστε να σταματήσει ο κακοποιός την δράση του είναι να τον φέρεις εμπρός των ευθυνών του και να τιμωρηθεί γι αυτές πηγαίνοντας στην φυλακή. Ωστόσο, το να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο δεν είναι πάντα εύκολο διότι, πολλά εξαρτιούνται από το εάν τα παιδιά νιώθουν αρκετά ασφαλή ώστε να καταγγείλουν το γεγονός και τον κακοποιό.
Τα παιδιά, μπορούν να σταθούν δυνατά και να καταθέσουν ενάντια σε αυτόν που τα πλήγωσε, αρκεί να νιώθουν αρκετά ασφαλή και να έχουν την αυτοπεποίθηση που απαιτείται ώστε να το κάνουν. Ακριβώς εδώ λοιπόν, είναι που αναλαμβάνουν οι Baca.
Στα παιδιά, φαντάζει ακόμη πιο αδύνατο από το να μιλήσουν σε κάποιον από το περιβάλλον τους, το να σταθούν στο δικαστήριο και να καταθέσουν μπροστά σε όλους την εμπειρία τους. Γι αυτό και οι μοτοσικλετιστές, έχουν την άδεια να παραβρίσκονται στο δικαστήριο και να στηρίζουν 100% τα παιδιά όπου ο δικαστής το επιτρέπει.
Το να βοηθούμε τις ευπαθείς ομάδες είναι χρέος όλων μας.
Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να ζει στον φόβο. Όσα παιδάκια δυστυχώς αναγκάστηκαν να περάσουν μια τόσο άσχημη εμπειρία χρειάζεται οπωσδήποτε να ξαναχτίσουν την δύναμη και την αυτοπεποίθησή τους ώστε να ξεπεράσουν αυτό που βίωσαν και στην συνέχεια, να μπορέσουν ξανά να κοιτάξουν την ζωή χαρούμενα.
«Το να βλέπω αυτήν την ομάδα ενηλίκων, των φαινομενικά σκληρών μηχανόβιων να μου συμπεριφέρονται τόσο ευγενικά, χωρίς καν να αναφέρουν ποτέ αυτό που μου συνέβη, λέγοντάς μου απλά: ‘Ε, είμαστε εδώ για σένα, είμαστε η νέα σου οικογένεια,’ σήμαινε τα πάντα για εμένα», είπε η Rhythm.
Μετά από την εμπειρία τους με τους Baca, η Rhythm μεγάλωσε κανονικά, σαν ανεξάρτητο άτομο. Μάλιστα, ήταν τόσο δυνατή που συμμετείχε σε διάφορους συλλόγους στο γυμνάσιο και έγινε και αρχηγός μιας ομάδας.
Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν που έχει δεχτεί εκφοβισμό να εκφοβίσει ο ίδιος τον κακοποιό του· και μια ομάδα μεγαλόσωμων μηχανόβιων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένα παιδί για να νιώσει ασφάλεια. Ταυτόχρονα, αυτό διδάσκει στα παιδιά, να μην κρίνουν κάποιον από την εμφάνισή του. Αυτοί οι «τρομακτικοί» μοτοσικλετιστές αποδεικνύονται για τα παιδιά, πως είναι οι λιγότερο τρομακτικοί από όλους. Ειδικά όταν βρίσκονται γύρω τους για να τους προστατεύουν.
Και το αποτέλεσμα, είναι πραγματικά τέτοιο, που τους αλλάζει τη ζωή.
«Αμέσως μετά την συμμετοχή μας στη ζωή τους, βλέπεις την αυτοπεποίθησή τους να εκτοξεύεται και τα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα και στο σχολείο. Και ξέρεις, δεν φοβούνται πια. Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Είμαστε εδώ και τους δίνουμε πίσω τη ζωή τους», είπε ο Tree, ο διεθνής πρόεδρος του οργανισμού την διάρκεια 2006-2008.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Xρησιμοποιώντας μια τελετή “μύησης” στην ομάδα, δίνουν ένα μπουφάν με το σήμα της “συμμορίας” και κάνουν το παιδί ή την μητέρα που υφίσταται βία να νοιώθει ότι έχει κάποιον να τους προστατέψει σαν αδερφός, ή σαν γιος τους.
Η υποστήριξη, η φροντίδα, και η ασφάλεια που αισθάνονται είναι ασύγκριτη. Η ομάδα, χρησιμοποιεί όλο το “τρομαχτικό” της παρουσιαστικό (εχουν στην παρέα έναν τύπο “δυο μέτρα σαν ντουλάπα” όπως λένε οι ίδιοι και γελάνε, ο οποίος έχει το παρατσούκλι “Το Δέντρο”) προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους θρασύδειλους που πειράζουν παιδιά ή γυναίκες

Η δράση τους όμως δεν σταματά εκεί. Μέλη της οργάνωσης καταθέτουν στα δικαστήρια υπερ των θυμάτων, ως αυτόπτες μάρτυρες της βίας, εκεί που οι γείτονες ή ακόμα και οι συγγενείς “προτιμούν να μην αναμειχθούν”. Σε άλλο βίντεο, μάθαμε ότι πληρώνουν ακόμη και για την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων απο ειδικους, η οποία είναι απαραίτητη για την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Τα μέλη της απίθανης αυτής συμμορίας, βρίσκονται όπου τα χρειάζονται οι φίλοι τους. Αν κάποιο παιδί φοβάται να πάει σχολείο, το πηγαίνουν εκείνοι, συνοδεία. Αν φοβάται να βγει στο διάλειμμα επειδή έχει πέσει θύμα bulling ένα μέλος κάθεται απέξω, σε ορατό σημείο και περιμένει για όσες μέρες χρειαστεί μέχρι ο φίλος του να νοιώσει και πάλι δυνατός και ασφαλής.

Εχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να καταθέσουν στο δικαστήριο, εάν είναι μέλη αυτής της οργάνωσης και αισθάνονται προστατευμένα. Οι ίδιοι λένε για τους εαυτούς τους:
“Είμαστε σε όλη την Αμερική και όλο αυξανόμαστε. Τώρα αριθμούμε πάνω από 3.000 μέλη σε διάφορες τοπικές ομάδες. Καμμιά ομάδα μηχανόβιων δεν κάνει αυτό που κάνουμε εμείς. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά και τις γυναίκες που υφίστανται σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βία να μην φοβούνται τον κόσμο στον οποίο ζούμε και να μπορούν να πάρουν το θάρρος να καταγγείλουν αυτή τη ζοφερή κατάσταση ώστε να γλιτώσουν μια και καλή από αυτό.
Μόνο όταν καταλάβουμε ότι τα παιδιά δεν φοβούνται πια και έχουν επουλωθεί οι πληγές στην ψυχή τους, ότι νοιώθουν ασφάλεια και τον κίνδυνο μακριά, τότε ξέρουμε πως έγινε η δουλειά μας.Θα κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να προστατεύσουμε τα παιδιά.

Οταν ένα παιδί ζητάει τη βοήθειά μας, κάνουμε μία θεαματική είσοδο!!!
Πηγαίνουμε σπίτι του καμμιά εικοσαριά μοτοσυκλέτες που κάνουν τεράστιο θόρυβο και ξεσηκώνουμε τη γειτονιά στο πόδι! Ολοι ξυπάνει για τα καλά!
Τα παιδιά στην αρχή τα έχουν χαμένα. Είναι τρομαγμένα και ντροπαλά. Κοιτάνε αυτούς τους “τρομαχτικούς κρεμανταλάδες” που εμφανίζονται με τις μηχανές μπροστά στο σπίτι τους και κρύβονται.
Τοτε το σώου αρχίζει: συστηνόμαστε στο παιδί κι εμφανίζεται “το Δέντρο”. Τα παιδιά γελάνε και χαλαρώνουν. Τους δίνουμε τελετουργικά το μπουφάν της συμμορίας μας με το μότο μας “Σε κανέναν δεν αξίζει να ζει μέσα στο φόβο” και τους λέμε ότι τώρα πια είμαστε αδέρφια, οτι ανηκουν στην οικογενεια μας και θα είμαστε πάντα εκεί για αυτά, όποτε μας χρειαστούν.
Υστερα τους συστήνουμε δύο μέλη της ομάδας που είναι κάτι σαν τους “προσωπικούς τους φύλακες – αγγέλους”.
Μπορούν να τους καλέσουν οποιαδήποτε ώρα της μέρας και θα είναι σε ελάχιστο χρόνο δίπλα τους, έτοιμοι να κάνουν σκόνη όποιον τα πειράξει!
Ετσι, όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου και ο δικαστής ρωτάει τα παιδιά αν φοβούνται (αυτόν που τα κακοποίησε) να καταθέσουν, τότε εκείνα τα παιδιά που είναι μέλη μας, συνήθως απαντούν:
“-Οχι, δεν τον φοβάμαι γιατί οι φίλοι μου είναι πιο φοβεροί από αυτόν”
Κάποιοι από εμάς, έχουμε υποστεί βία όταν ήμασταν μικροί και ξέρουμε τι κόλαση είναι αυτό. Να φοβάσαι και να τρέμεις όλη την ώρα. Να μην σε πιστεύει κανείς. Ετσι όποιος πειράξει κάποιο παιδί και το μάθουμε ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ, ΤΡΟΜΕΡΟ ΛΑΘΟΣ κι αλίμονό του…” λένε απειλητικά.

Διαβάστε τι έγινε στη παρακάτω περίπτωση:
O άντρας της την κακοποιούσε κάθε μέρα. Όταν όμως εμφανίστηκε αυτή η ομάδα μοτοσικλετιστών τα πράγματα άλλαξαν…
Μέλη ομάδας μοτοσικλετιστών μετατρέπονται σε φύλακες άγγελοι για την μητέρα και κόρη
Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε μια ομάδα από απίθανους σούπερ ήρωες που ντυμένοι με τα δερμάτινα μπουφάν τους εργάζονται ασταμάτητα για να παρέχουν ασφαλές περιβάλλον σε κακοποιημένα παιδιά και τις οικογένειές τους. Είναι οι B. A. C.Α. Αριθμούν 3.000 μέλη γυναίκες και άντρες σε όλον τον κόσμο.

Για χρόνια, η Karen και η μικρή της κόρη κακοποιούνταν από τον σύζυγό της. Μη μπορώντας να ζουν άλλο με τον φόβο, βρήκαν βοήθεια από ανέλπιστη πηγή – 15 φύλακες άγγελοι ενωμένοι με το σλόγκαν ‘Κανένα παιδί δεν δικαιούται να ζει μέσα στον φόβο΄. Τώρα η Karen και η κόρη της έχουν 24 ώρες υποστήριξη και προστασία 7 ημέρες την εβδομάδα.

Αυτό που πραγματικά μας συγκίνησε είναι όταν ένα μέλος της ομάδας λέει στο βίντεο ‘Εάν κάποιο παιδί έχει πρόβλημα να κοιμηθεί ή φοβάται να ανεβεί στο λεωφορείο ή να πάει στο σχολείο,εμείς είμαστε εκεί’.Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν νοιώσει την κακοποίηση και στην δική τους ζωή έτσι ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει…
Είναι καταπληκτικό να βλέπεις μια ομάδα να εργάζεται αφιλοκερδώς καταργώντας τα στερεότυπα.Η γυναίκα θα πρέπει να αισθάνεται τόση ανακούφιση όταν γνωρίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι στο πλευρό της.

Μη σταματήσετε ποτέ το έργο που Κάνετε…Είστε αξιοθαύμαστοι και αξιεπαινοι…👏👏👏ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…Και για γυναίκες κακοποιημένες…ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ…

Please follow and like us:
www.tokatafigiomou.com