Η ΦΩΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

📸”Η φωτογραφία που τράβηξε ο Paul Nicklen κέρδισε βραβείο από το National Geographic πριν μερικά χρόνια. Η φώκια που επιχειρούσε να φωτογραφίσει είναι από τους κορυφαίους κυνηγούς στο οικοσύστημα που ζει.
🐳Είναι σαρκοφάγο, αρκετά επιθετικό ζώο από την φύση του και για τον λόγο αυτό υπήρχε αρκετός φόβος ανάμεσα στα άτομα του συνεργείου που θα την προσέγγιζαν για το πως θα αντιδράσει στην όψη τους.
🌊Αφού βούτηξαν στα νερά που ζούσε η φώκια και την εντόπισαν, προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν διακριτικά και να κλέψουν μια φωτογραφία, όμως το ζώο τους αντιλήφθηκε και αρχικά άρχισε να τους παρατηρεί από μακριά. Την δεύτερη ημέρα που την προσέγγισαν, η φώκια τους πλησίασε και άφησε κοντά στον δύτη/φωτογράφο έναν νεκρό πιγκουίνο.
Το συνεργείο αγνόησε την κίνηση του ζώου και συνέχισε με την δουλειά του αλλά η φώκια επέμενε. Όταν ο δύτης αγνόησε τον πιγκουίνο η φώκια επέστρεψε, αυτή τη φορά με κομμάτια νεκρού πιγκουίνου και τα άφησε κοντά στον άνθρωπο. Παρόλο που του κίνησε το ενδιαφέρον, αγνόησε τα κομμάτια.
Η φώκια όμως συνέχισε τις προσπάθειες της και αυτή την φορά γύρισε με μασημένα κομμάτια πιγκουίνου στο στόμα της, τα οποία προσπαθούσε να τοποθετήσει στον φακό της κάμερας όπως φαίνεται. Και τότε ο δύτης συνειδητοποίησε τι προσπαθεί τόσο επίμονα να κάνει το ζώο.
🌹Η φώκια θεώρησε τον άνθρωπο ως έναν κυνηγό όχι αρκετά ικανό για να βρει τροφή στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Όποτε του πρόσφερε. Όταν είδε ότι δεν έπαιρνε τους νεκρούς πιγκουίνους που του έδινε δοκίμασε να του δώσει μικρότερα κομμάτια για να μπορεί να τα φάει.
Και όταν και πάλι ο δύτης δεν πήρε τα μικρότερα κομμάτια, η φώκια προσπάθησε να τα μασήσει και να του τα ταΐσει. Προσπαθούσε να τον βοηθήσει να επιβιώσει. Αυτό που λέμε «ανθρωπιά» φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερο μέσα στα ζώα παρά στους ανθρώπους…”

ΠΗΓΗ:Misirlou

Please follow and like us:
www.tokatafigiomou.com